A Safe Laser használata a kozmetikában

A Safe Laser használata a kozmetikában

Több, mint 30 éve foglalkozom a szépség-egészség-harmónia egységével.

Kozmetikai vonalon megpróbáltam mindig a legújabb technikákkal, a legmodernebb gépekkel dolgozni, hogy minél hatékonyabban, látványosabban tudjam hozzásegíteni a hozzám forduló vendégeket a szép, egészséges bőr és az ideális testsúly eléréséhez.

A lágy lézer fogalma nem volt újdonság számomra, hiszen kozmetikusként már 1985-ben elvégeztem egy lágy lézer tanfolyamot, mert már akkor felmerült a kozmetikai felhasználhatóság gondolata. Erre azonban még évtizedeket kellett várni.

Hála Dr. Rózsa Károly professzor úrnak, egyedülálló szabadalma révén a Safe Laser készülékek már kikerülhettek a kórház falai közül.

A Safe Laser készüléket megjelenésekor szinte azonnal használni kezdtem, hiszen régi vágyam volt egy valóban hatékony erősségű lézer kipróbálása, mert az eddig forgalomba kerülhetett un. pont lézerek nem nyújtottak megfelelő eredményeket.

Először a gyulladás csillapító hatását teszteltem. Szinte sokkoló volt az eredmény, ahogy az arctisztítás utáni piros, esetenként duzzadt bőr néhány percen belül megnyugszik, regenerálódik. Olyan páciensek, akiknek rendszerint 2-3 napig látszódtak arcukon a tisztítás nyomai, szinte a szalonból akár bálba is mehettek volna.

A Safe Laser használata a kozmetikában

Kihasználva ezt az erős gyulladás csökkentő hatást, elkezdtük használni a készüléket a teenager kori pattanásoknál, gyulladásoknál. Azt tapasztalhattuk, hogy kúraszerű alkalmazás esetén, ami heti háromszori kezelést jelent, már a 10. alkalommal láthatóan lokalizálódik a gyulladás, az aknék leszáradnak, visszahúzódnak. Még egy nagy előnye van ennek az eljárásnak a gyógyszeres kezeléssel szemben, még pedig az, hogy nem marad tág pórus, vagy heg a pattanások helyén.

Itt lépett be a képbe egy újabb felhasználási terület. Mi a helyzet a már levonult teenager kori gyulladások után lévő bőrökkel, amiknél esetenként tág pórusok, csúnya hegek, atrophiak maradtak hátra. Elkezdtük ezeknek is a kúraszerű kezelését. Az eredmény itt is megdöbbentő volt

Az elváltozás súlyosságától függően, heti 3 alkalmas Safe Laser kezelés esetén néhány hónap elteltével teljesen ép, egészséges bőrkép kezdett kialakulni.

Ugyanilyen eredményeket értünk el más sérülésből, vagy operációból adódó hegek esetében is. A hegek elkezdtek úgymond összezsugorodni. Még a több évvel ezelőtti műtétek nyomai, sérülések vonalai is a felére csökkentek.

A problémásnak nevezett bőrtípusokra is kitűnően használható a Safe Laser. Különösen rosacea esetében nagyon hatékony. A gyulladt csomók eltűnnek, a kitágult erek összehúzódnak.

A hámló, sérülékeny arcbőrre is jótékony hatású, mert javítja a bőr tónusát, lehúzza a gyulladást és a bőr osztódó, bazális sejtsorát egészséges újraképződésre serkenti. A bőr üdévé, jó turgorúvá, selymes tapintásúvá válik.

Mint már említettem, a lézer fény önmagában is bőrmegújító, regeneráló hatású. Ezen kívül a Safe Laser készülékhez hozzá lehet illeszteni egy, un. kozmetikai kezelőfejet, melynek segítségével speciális krémeket, szérumokat tudunk a bőr mélyebb rétegeibe juttatni.

A bőr feltöltődik, a ráncok kisimulnak, az arc akár éveket fiatalodhat egy kezelés során.

Főleg idős korban, de gyakran fiataloknál is zavaró tényező lehet a bőr túlpigmentáltsága, amit a köznyelvben májfoltnak, vagy pigment foltnak neveznek. A Safe Laser rendszeres használatával ezeknek az elváltozásoknak egy nagy csoportja kezelhető. A nagyobb kiterjedésű foltok gyakran úgymond szigetekre esnek szét, amik azután fokozatosan elhalványodnak, majd eltűnnek.

Gyakran fordulnak hozzám olyan vendégek, akiknek rendszeres orvosi ellenőrzés mellett is nagyon sok kellemetlenséget okoznak egyes bőrelváltozással járó betegségek. Ilyen például sok más mellett az ekcéma és allergia is. Itt is nagy segítséget nyújt a Safe Laser, hogy enyhítsük a betegséget, vagy tünetmentessé tegyük a pácienst. Természetesen ilyen esetekben csak pontos diagnózis ismeretében az orvossal egyeztetve végezzük a kezeléseket.

Nagyon szép eredményeket érünk el égési sérülések után is. Minél előbb éri Safe Laser kezelés az égett bőrfelületet, annál hamarabb múlik el a fájdalom és annál gyorsabban és szebben gyógyul a seb maradandó nyomok nélkül. Természetesen kisebb felületű égésekről van szó.

Ugyanez mondható el a friss műtéti hegek esetében is. Itt azonban a mėret nem számít.

Nagy öröm volt számomra, hogy a Viva Natura vállalta fel a készülék terjesztését és reklámozását, hiszen mivel az egészség megőrzése és a szépség megóvása létfontosságú számomra, folyamatosan nyomon követtem tevékenységüket.

Nagy megtiszteltetés volt számomra, amikor engem kért fel a Viva Natura, hogy képviseljem a Safe Laser kozmetikai vonalát.

Közös együttműködésünk révén remélem, hogy minden érdeklődőnek válaszolni tudok a kérdéseire, kérés esetén személyre szabott kezelési tervet tudok készíteni.

A későbbiekben előadásokat tartunk a Safe Laser használatáról akár az otthoni szépségápolás területén, akár professzionális felhasználásra.

Kozmetikusok részére továbbképzéseket, gyakorlati bemutatókat tartunk.

Mivel a Safe Laser elkötelezett hívévé váltam célomul tűztem ki, hogy segítségünkkel minden kozmetikában, később pedig minden háztartásban nélkülözhetetlen eszközzé váljon a Safe Laser berendezés. Bízom benne, hogy közreműködésünkkel mindenki megfelelően fogja tudni használni és kezelni a készüléket a mindennapi élet számos területén.


Nagy Carmen
Holisztikus-Kozmetikus mester
Kozmetikus oktató
Természetgyógyász
+36-70/38-48-633
nagycarmen9@gmail.com

Facebook
LinkedIn
Pinterest

Ezek is érdekelhetik:

Hozzászólások