Behúzódott dobhártya: Operáltatni vagy konzervatívan kezelni?

Behúzódott dobhártya: Operáltatni vagy konzervatívan kezelni?

Mennyire lehet hatékony a lágylézer terápia fülgyulladások kezelésében?

Egy kedves, régóta Safe Laser tulajdonos Nagymama keresett meg e-mailben hogy 5,5 éves kis unokájának krónikus fülgyulladása van. Az orvosa operációt tervez:

„Az 5,5 éves fiatalembernek savós bal  fül gyulladása miatt csövet akarnak a fülébe ültetni, most az orvos már megelőzés okán a jobb fülébe is beültetné a csövet. Homeopátiás kezelést kap, mellette az Ön leírása alapján kapta naponta a lézerkezelést is. Némi javulás tapasztalható nála, ami biztos, hogy a hallása, ha nem is teljesen, de visszatért. Ennek ellenére, sajnos a ….. orvosunk csak műtétben tud gondolkodni, amiről anyuka hallani sem akar, jó okkal.”

A Safe Laser kezelések folytatódtak: Az orrnyálkahártya és a fül kezelése SL 500 Infra készülékkel történt.

Pár hét kezelés után egy másik orvoskollégánál voltak kontroll vizsgálaton:

„Mindkét füle tökéletesen egészséges, mandulájával semmi gond, soha nem is volt. Csak érdekességként: az orvos előző hét csütörtökön felhívta Anyukát, hogy hétfőn reggel 7-re vigye be a klinikára, 9-kor megműti mindkét fülét és egyúttal kiveszi a manduláját is. …

Köszönettel! Györgyi”

A gyermekkori Fül – Orr – Gégészeti betegségek túlnyomórészt gyulladásos vagy allergiás jellege miatt a lézerterápia hatékony terápiás eljárásnak számít. Köztudott, hogy a lézeres besugárzás egyik jellemzője a mikrokeringés javítása gyulladásos és allergiás mechanizmusokkal járó betegségek esetén. 445: 2-15 éves korú gyermek és tinédzser lágylézer terápiás kezelését végezték a következő betegségekkel: pollen allergia (68), garatmandula-gyulladás és orrmelléküreg-gyulladás (198), mandulagyulladás (64) és fülgyulladás (115), egyidejűleg alkalmaztak infravörös és vörös lézert. Pozitív eredményeket a betegek 85% -ában sikerült elérni. Az infravörös és vörös lézerekkel végzett egyidejű besugárzással elért eredmények bizonyítják ezen módszerek hatékonyságát Fül – Orr – Gégészeti betegségek kezelésében (1).

Egy másik kutatási eredmény is azt bizonyítja, hogy a lágylézer terápia nagyon hatékony kezelési mód középfülgyulladásban (2).

Forrás:

  1. Georgian Med News. 2006 Jan;(130):84-6. EXPERIENCE ON TREATMENT OF CHILDREN WITH OTORHINOLARINGOLOGICAL DISEASES BY LOW INTENSITY LASER IRRADIATION. – Gogelia A, Chabashvili N, Mathiashvili M, Kasradze P. – Department of Medical Rehabilitation and Sport Medicine, Tbilisi State Medical University.
  2. EXPERIENCE OF THE LOW-INTENSIVE LASER THERAPY USAGE IN CHILDREN WITH OTITIS – Shchelkonogov U.V, Sur E.G., Koryukina I.P., Zamoryahin D.A, Zubov E.V, Maklakova O.A. – Children’s Hospital #3, Medical Academy, Perm, Russia.
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Ezek is érdekelhetik:

Hozzászólások