Kindmax Kineziológiai tapasz - már nem csak sportolóknak!

Fájdalomcsillapítás mellékhatások nélkül

Kindmax Kineziológiai tapasz – már nem csak sportolóknak!

Kindmax Kineziológiai tapasz

Hogyan segíthetünk mindennapi hát-, derék-, térd-, boka-, váll-, esetleg nyakfájdalmunkon, íngyulladáson, ízületi fájdalmakon, sportsérülésen, vagy rándulás, ficam esetében egy gyógyszer- és hatóanyagmentes, egyszerű tapasszal?

Dr. Kenzo Kase, japán kiropraktőr az 1970-es években fejlesztette ki azt a kineziológiai tapaszt, amely tulajdonképpen egy rugalmas, öntapadós pamut szalag, mely képes folyamatosan a nyirokkeringést serkenteni, ezáltal a fájdalmas területeken csökkenti a nyomást az idegvégződéseken, így a fájdalom is alábbhagyhat, elmúlhat. A KINDMAX kineziológiai tapasz természetes módon szünteti meg az ödémát, végtagduzzanatot a bőrszövettel való folyamatos együtt mozgással, elősegítve az ízületi folyadék könnyebb szétoszlását és a jobb nyirokkeringést, a pangás megszüntetését.

Kindmax Kineziológiai tapasz

Dr. Kase találmányának használata igen gyorsan elterjedt elsőként a sport gyógyászatban és a műtéti rehabilitációban, a fizikoterápiában és a gyógytornában is. A kineziológiai tapasz felhasználási területe napjainkban is újabb területekkel szélesedik, tért hódított még a reumatológia és a neurológia területén. A KINDMAX kineziológiai tapaszok kellő mennyiségű és igen jó minőségű ragasztójának köszönhetően kiválóan teljesít nem csak a humán, hanem az állatgyógyászatban (pl. lovas sportok, kisállat gyógyászat stb.) is. Tehát, alkalmazása mára már nem csak az él-sportolók szükségletévé vált, hanem mind a humán-, mind pedig az állatgyógyászat házi-patikájának is részét képezi.

Mivel a KINDMAX kineziológiai tapasz I. osztályú gyógyászati segédeszköz és orvostechnikai eszköz besorolás alá tartozik, ez egyben – a vonatkozó EU-s direktíva és az arra alapozott magyar törvény alapján – azt is jelenti, hogy a felhasználása minimális kockázattal jár, bárki felnőtt által szabadon alkalmazható.

A KINDMAX kineziológiai tapaszt leggyakrabban, – akár akut, akár krónikus – esetről legyen szó; hát-, derék-, térd-, boka-, váll és egyéb ízületi, esetleg nyakfájdalmak, íngyulladással, ficammal, rándulással, egyéb mozgásszervi sérüléssel járó panaszok gyors enyhítésére használható. Ebben a KINDMAX kineziológiai tapaszok helyes felragasztásához nyújthat segítséget a tapaszok mellé járó színes, fényképes használati útmutatóban található sok féle testrész alap tapasztási technikája, melyet bárki biztonsággal elvégezhet akár saját magán, akár társán.

A gyakorlatban ez a tekercsekhez mellékelt használati útmutató leginkább akut, azaz hirtelen fellépett, egyszerűbb esetekben nyújthat azonnali segítséget a laikus felhasználók számára. Ugyanakkor, krónikus, azaz régebb óta fennáló, vagy komplikáltabb esetekben – pl. műtét utáni rehabilitációk során, vagy meglévő gernic-sérv esetén – inkább érdemes olyan orvoshoz, vagy gyógytornászhoz fordulni, aki képzett és gyakorlott kineziológiai tapasztásra is és ezáltal jóval összetettebb tapasztási technikákat és hozzájuk tartozó mozgatási módokat is tud egyszerre végezni a minél hatékonyabb gyógyulás elérése érdekében.

Kindmax Kineziológiai tapasz

A KINDMAX kineziológiai tapasz ugyanakkor használható még sérülések megelőzésére; ödéma csökkentésére, izomzatok lazítására, ízületek, ínszalagok stabilizálására, tehermentesítésére, fájdalom enyhítésére, elmulasztására, gyorsabb regenerálódásra. Ugyanakkor, duzzadással járó rovarcsípésekre is enyhítő hatást gyakorolhat, az adott terület körülragasztásával.

Technikai paraméterei alapján, a hosszanti nyújthatósága megegyezik a bőrével – kb. 40%. Anyaga lég- és nedvességáteresztő elasztikus pamut, ragasztó anyaga pedig akryl. Jó tapadási tulajdonságai erős igénybevételre teszik alkalmassá. Vízálló, a zuhanyzást is jól bírja, gyorsan szárad, ezért akár 1 héten át is fent maradhat, azonban – higiéniai szempontok végett – cseréjét ajánlott 2-3 naponta elvégezni.

Kényelmes viseletet biztosít, miközben megőrzi a mozgásszabadságot sportolás, rehabilitáció vagy nehéz fizikai munka során. Nem korlátozza, vagy akadályozza a sport, munka, vagy más mindennapi tevékenység végzését.

Minél jobb hatás elérése érdekében kövesse a www.kindmax.hu oldalunkon található és/vagy a használati útmutatónkban is szereplő tapasztási technikákat, vagy kérje orvosa, gyógytornásza, masszőre, csontkovácsa tanácsát, segítségét.

A kineziológiai tapasz megvásárolható:
Webáruházban: https://vivanatura.hu/termekek/kindmax-kineziologiai-tapasz

Ellenjavallatok, mellékhatások:

A kineziológiai tapasznak ismert mellékhatásai alapvetően nincsenek, ugyanakkor néhány szempontot a használata előtt érdemes figyelembe venni:

  • Amennyiben véralvadásgátló (antikoaguláns) készítményt szed, illetve gyermekek és idősek esetében a kineziológiai tapasz minél kíméletesebb és biztonságosabb eltávolítását sebbenzinnel javasoljuk.
  • Ismert akryl allergia esetén mérlegelendő, az allergia és a fájdalom csillapítás, regeneráció mértéke, aránya.
  • Sérv fennállása, illetve műtét utáni rehabilitáció esetén kizárólag kineziológiai tapasztásra is szakosodott orvos vagy gyógytornász segítségét kérje.
  • Égési sérülések, pikkelysömör, nyílt sebek esetén használata nem ajánlott.
  • Terhesség, szoptatás során kérje orvosa és/vagy gyógytornásza véleményét.

A kockázatokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógytornászát, a tapasz használata előtt pedig olvassa el a használati útmutatót.

A KINDMAX Kineziológiai tapaszok használata reméljük, hozzájárul egészségének jobbátételéhez és annak fenntartásához!

Amennyiben bővebb egészségi tájékoztatásra lenne szüksége, forduljon bátran szakértőnkhöz:

Bell Barbarához / Viva Natura-nál
Elérhetősége: +36 30 421 5883

Illetve forgalmazási és további tapasz alkalmazási kérdésekben forduljon bizalommal képviselet vezetőnkhöz:


Bánki-Horváth Csilla
Kineziológiai tapasztási tanácsadó, képviselet vezető
KINDMAX Kineziológiai tapaszok képviselete
+36-30-325-6416,
csilla.banki@bio-itech-sro.com
www.kindmax.hu

Kindmax Kineziológiai tapasz

Facebook
LinkedIn
Pinterest

Ezek is érdekelhetik:

Hozzászólások