Safe Laser Fényterápiás eszközök

Miért hatékonyabb a gyógyításban a Safe Laser, mint a polarizált fényű lámpa?

(pl. Bioptron, Activelight, Vivalight…)

A lézer fényének élettanilag sokkal több jótékony hatása van, mert a fénye nem csak polarizált (egy síkban rezgő), mint a polarizált fényű lámpáké, hanem ezen felül monokromatikus (egyszínű) és koherens (szabályos hullám-tulajdonságú) is. Ez a három tulajdonság szükséges, hogy a fény ne csak a bőrfelszínen, hanem a mélyebb rétegekben is kifejtse jótékony hatásait.

A monokromatikus lézerek a teljesítményük 100%-át az élettanilag legfontosabb hullámhosszokon adják le. Ez pl. a 660-665nm-es hullámhossztartományban akár 1000x nagyobb, mint a polarizált fényű lámpák esetében, ami gyorsabb gyógyulást eredményez.

A lézer koherens fényénél az azonos fázisban rezgő fényhullámok és a kezelendő felületen kialakuló intenzitás-modulációk a szervezetünkben sejt szinten fontos biológiai folyamatokat tudnak beindítani. A lézerfény koherenciája nem vész el, miközben áthatol a szöveteken és elengedhetetlen szerepe van a mélyebb rétegek gyógyításában (pl. mozgásszervi betegségek).

Kísérletek igazolták azt is, hogy a lézerfénnyel kezelt sebek 20%-kal gyorsabban gyógyultak, mint a sima polarizált lámpával bevilágított felületek. Sőt olyan (pl. fekélyes) sebek, amik a hagyományos polarizált fényterápia hatására sem gyógyultak, a lézeres kezelések után behegedtek.

A Safe Laser készülékek további előnye a polarizált fényű lámpákkal szemben, hogy alkalmasak az orrnyílás bevilágításával gyógyítható betegségek kezelésére is.

  Polarizált fényű
lámpa
LED Hagyományos
laser
SAFE
LASER
Polarizált (bőrfelszíni problémák: sebek, fekély, bőrgyulladás, ekcéma, pikkelysömör…) Igen Lehetséges
(polarizátorral)
Igen Igen
Monokromatikus (adott célnak megfelelő élettani hatás) Nem Nem Igen Igen
Koherens (gyulladás csökkentés, fájdalom csillapítás – mozgásszervi betegségek – ízületi kopás, gyulladás, csonttörés, gerincproblémák) Nem Nem Igen Igen
Szemre biztonságos Igen Igen Nem Igen
Bárki használhatja otthonában (öngyógyításra – egyszerű kezelés) Igen Igen Nem Igen
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Ezek is érdekelhetik:

Hozzászólások