Safe Laser - Mire való a száloptika?

Mire való a száloptika?

Az egyre népszerűbb Safe Laser orvostechnikai eszközök megjelenésével otthoni környezetben vált lehetővé a lágylézer terápia adta gyógyulás lehetősége. Sok lelkes laser használó rengeteg tapasztalatának és számtalan tudományos kutatási eredmény feldolgozásának az egyik eredménye az adapterek megjelenése.

Ma már mindhárom készüléknél elérhető a száloptika.

A száloptika segítségével mélyebben, nehezen elérhető területeket lehet hatékonyabban kezelni. Fül kezelésénél a száloptikát óvatosan a külső hallójáratba kell bevezetni. Nem kell „koppanásig” nyomni, csak óvatosan! A lézer, így mélyebbre vihető és célzottabb a kezelés. A beérkező tapasztalatok és a kutatások megfigyelései alapján a fül kezelése hatékonyabb a száloptika alkalmazásával, mint nélküle.

Közel 30 éve használnak lágylézert pl.: a tinnitus (fülzúgás) kezelésére (Witt 1989). A kutatások rámutattak arra, hogy a lágylézer javítja a keringést a hajszálerekben, ez gyulladáscsökkentő és egyben izomlazító hatású is. Dr. Lutz Wilden munkássága során megfigyelte, hogy a fül problémák kezelésénél minimum 40 mW teljesítmény szükséges az állapot javításához.

A Safe Laser gyártói a kutatási eredmények és a beérkező visszajelzések alapján mindhárom készülékhez elkészítette a száloptikát:

  • SL 150 száloptika = 45-60mW,
  • SL 500 Infra száloptika = 120-140mW,
  • SL 1800 Infra száloptika = 180 mW, a száloptikából kilépő teljesítménnyel bírnak.

Nemcsak a fül, hanem a szájüregben lévő elváltozások is kezelhetővé váltak az adapternek köszönhetően. Ha a kezelendő elváltozás a hátsó területen helyezkedik el, a száloptika segítségével könnyen kezelhetővé válik, sokkal kényelmesebb és hatékonyabb is.

Facebook
LinkedIn
Pinterest

Ezek is érdekelhetik:

Hozzászólások