SAFE LASER® orvosoknak, szakembereknek

SAFE LASER® és az orvostechnikai eszköz minősítés

Orvosi lágy-lézereink az 4/2009.(III.17.) EüM rendeletet alapján a II. a orvostechnikai osztályba tartozó orvostechnikai eszközök.

Cégünk az MSZ EN ISO 13485:2016 szabvány és a 4/2009. (III.17) EüM rendeletben meghatározott minőségirányítási rendszerrel rendelkezik.

EK tanúsítvány száma: 144783-18-09-05

Minőségirányítási rendszertanúsítvány száma: 144784-18-09-05

Tanúsító szervezet: CE Certiso Orvos- és Kórháztechnikai Ellenőrző és Tanúsító Kft. (NB 2409)

Safe Laser orvostechnikai minősítés

A lágylézer kezelés hatásai

Az elmúlt 50 évben számos klinikai tanulmányt és klinikai vizsgálatot végeztek, melyek alátámasztották a lágy-lézeres kezelések jótékony hatásait.

Az alábbi listában összefoglaltuk a szélesebb körben tanulmányozott és megismert biológiai folyamatokat.

1. Fájdalom csillapítás
2. Gyulladás és duzzanat csökkentés
3. Gyorsabb sebgyógyulás
4. Fokozott szöveti regeneráció és sejt növekedés
5. Javuló vérkeringés
6. Fokozott anyagcsere
7. Fokozott idegi működés
8. Túlzott hegszövet képződés csökken
9. Javuló immun folyamatok

Lágylézer kezelés terápiás hatásai részletesen

Lágylézer kezelés terápiás hatásai​

1. Fájdalomcsillapítás

A lézerterápia fájdalomcsillapító hatása több biológiai folyamaton alapul:

  1. Blokkolja a fájdalom ingerületek átvitelét a sérült testrész és az agy között. Ezáltal csökkenti az ideg érzékenységet és jelentősen csökkenti a fájdalomérzetet.

  2. Csökkenti a sérült testrészben a gyulladást és a duzzanatot. Ezeknek nem “csak” a fájdalom csillapításában van szerepük, hanem a gyógyulást is elősegítik.

  3. Fokozza az endorfinok és enkefalinok termelését illetve felszabadulását, melyek természetes fájdalomcsillapító vegyi anyagok a szervezetünkben, ezáltal csökkentik a fájdalomérzetet.

2. Gyulladás és duzzanat csökkentés

A lézerterápia hatására kitágulnak kisebb artériák és nyirok erek. Ez a megnövekedett értágulat lehetővé teszi, hogy a duzzanatot (ödémát) okozó folyadékgyülem hatékonyan eltávozzon a sérült területekről. A nyirokerek kitágulása továbbá javítja a nyirokkeringést, mely elősegíti ezt a létfontosságú gyógyulási folyamatot. Ez a biológiai mechanizmus a magyarázata, hogy a véraláfutás miért gyógyul rendkívül gyorsan a lézerterápia hatására.

3. Gyorsabb sebgyógyulás

A „lágy-lézer” az élő szervezetre „BIOSTIMULÁCIÓS” (serkentő) hatást fejt ki. Ez annyit jelent, hogy a sejtek, szövetek „lágy-lézerfénnyel“ világítva gyorsabban képesek regenerálódni (pl. a sebgyógyulás felgyorsul). A lézerfény hatására a sejtek anyagcseréje fokozódik, sőt új sejtek, szövetek és új hajszálerek is képződnek. Összefoglalva: a lézerfény serkenti a test öngyógyító képességét! A lézerterápia serkenti a fibroblasztok termelődését is, melyek szükséges építőelemei a kollagén termelésnek. A kollagén az a lényeges fehérje, mely elengedhetetlen a régi szövetek megújulásához illetve a sérült szövetek gyógyulásához. A lézerterápia kollagén termelést fokozó hatása miatt rendkívül hatékony nyílt sebek és égési sérülések kezelésében.

4. Túlzott hegszövet képződésének csökkentése

Fokozott szöveti regeneráció és sejt növekedés: A lézerterápia csökkenti a vágások, égési sérülések és műtétek utáni túlzott hegszövet képződést (rostos kötőszövet), mivel javítja a sérült terület vérellátását, elősegíti a salakanyagok hatékony eltávolítását, ezért gyorsítja a gyógyulási folyamatot. A gyorsabb gyógyulás mindig kevesebb hegszövet képződést eredményez.

5. Javuló vér- és nyirokkeringés

A lágy-lézer terápia jelentősen elősegíti az új kapillárisok (parányi vérerek) képződését a sérült szövetekben. A több kapilláris több vért tud szállítani a sérült területekre, mely gyorsítja a gyógyulást és a regenerációs folyamatokat, így a sebek gyorsabban összeforrnak, és a hegképződés csökken. A lézersugárzás komoly hatást gyakorol az egyes vérsejtekre is. A lézerfény jelentősen megnöveli a vörösvérsejtek oxigén és tápanyag szállító kapacitását. Ez lehetővé teszi a sejtek fokozott energiatermelését, anyagcseréjét, ezáltal regenerációját és bizonyos enzimek hatékonyabb termelését. Ennek hatása érezhető az egész szervezetben és nem csak kizárólag a lézerfénnyel kezelt területeken.

6. Idegi működés javítása

  1. Sérülés után a lézerterápia felgyorsítja az idegi kapcsolatok regenerációját, így csökken az idegek gyógyulásához szükséges idő.
  2. Ezen felül fokozza az idegrostokon továbbított jelek erősségét, mely általánosan javítja az idegek és izmok működését.

Ez a két folyamat a magyarázata, hogy a lézerterápia miért ennyire hatékony az idegsérülések tüneteinek (éles fájdalom, zsibbadás, bizsergés, égő érzés) enyhítésében.

7. Javuló immun folyamatok

A lézerfény fotonjait közvetlenül elnyelik a kromoforok (színhordozó molekuláris enzimek a sejtekben), amelyek megtalálhatók szervezetünk legtöbb sejtjében. A lézerfény elnyelődése aktivál bizonyos enzim folyamatokat, melyek beindítják az ATP termelődését. Az ATP (adenozin-trifoszfát) az egyetlen és legfontosabb formája az energiának, mely működtet minden kémiai reakciót, a szervezet minden sejtjében. A megnövelt energiatermelés következménye a gyorsabb, hatékonyabb működés és regenerálódás, különösen igaz ez az immunrendszer-specifikus sejtekre. Ez a fokozott hatékonyság segíti az immunrendszert, hogy legyőzze a nem kívánatos mikrobákat és kórokozókat.

US National Library of Medicine National Institute of Health: Biological Effects of Low Level Laser Therapy – Farivar S, Malekshahabi T, Shiari R. Biological Effects of Low Level Laser Therapy. J Lasers Med Sci 2014;5(2):58-62

A lézerfény hatásmechanizmusa

A lágylézer gyógyászati hatásai számos biofizikai mechanizmus együttes jelenlétének köszönhetőek.

Forrás: Laser Phototherapy – Clinical Practise and Scientific Background Jan Tunér/Lars Hode – Figure 11.8. The mechanism of laser therapy

Az ismert hatásmechanizmusok részleteit a gombra kattintva tekintheti meg.

Vásároljon Safe Laser készüléket most!

A Safe Laser készülékeket a Viva Natura webáruházában tudja megvásárolni.
A gombra kattintás után átirányítjuk Önt a webáruházba.

Miért hatékonyabb a gyógyításban a Safe Laser,
mint a polarizált fényű lámpa?

Safe Laser Fényterápiás eszközök

(pl. Bioptron, Activelight, Vivalight…)

A lézer fényének élettanilag sokkal több jótékony hatása van, mert a fénye nem csak polarizált (egy síkban rezgő), mint a polarizált fényű lámpáké, hanem ezen felül monokromatikus (egyszínű) és koherens (szabályos hullám-tulajdonságú) is. Ez a három tulajdonság szükséges, hogy a fény ne csak a bőrfelszínen, hanem a mélyebb rétegekben is kifejtse jótékony hatásait.

Safe Laser technológia

A „Safe Laser” (biztonságos lézer) technológia lényege, hogy a lézer párhuzamos, szemre veszélyes fénysugarát egy speciális szórófelület oly módon alakítja át, hogy az a szemre teljesen veszélytelenné válik.

Ennek az új technológiának köszönhetően ezek a speciális „lágy-lézerek” ma már otthon is biztonságosan használhatók!

Safe Laser referencia klinikák

Safe Laser Referencia klinikák

2012 óta Magyarországon számos kórházban, rendelőintézetben, magánrendelőben használják a SAFE LASER készülékeket. A kezelések során több tízezer páciensen alkalmazták a “nagyteljesítményű” lágylézereinket (150-1500 mW).

A Safe Laser készülékek a humán és az állatgyógyászat területén is rendkívül hatékonynak bizonyultak.

Szakértői vélemények a Safe Laser-ről

Az elmúlt években többféle szakterületen dolgozó orvos és rehabilitációs szakember rengeteg tapasztalatot szerzett a Safe Laser készülékek használata során. A készülék előnye, hogy bármilyen más terápiával kombinálható és a betegségek gyógyulási ideje lerövidül. Sok esetben olyan krónikus panaszok is javulnak, amelyeket eddig nem tudtak pozitívan befolyásolni.

Dr. Mester Ádám Ph.D.
Dr. Mester Ádám Ph.D.
mb. osztályvezető főorvos Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet Radiológiai Osztály:
Tovább olvasom
“A Safe Laser 500 Infra készülékkel szerzett klinikai tapasztalataim nagyon jók. Az infravörös tartományban működő Laser terápia során két ellentétes energia-eloszlási helyzet között kell kompromisszumot találni. Egyrészt kellően intenzív foton energiának (teljesítménynek) kell elérnie a mélyebb szövetekbe is, a cél-volumentbe (ahol a biológiai hatást várjuk), másrészt a felszíni és felszín-közeli szövetek energia túlterhelését is el kell kerülni. A Safe Laser 500 Infra készülék ezt a kompromisszumot úgy éri el, hogy biztonságosan széles behatolási kaput alkalmazva fennmarad a fénykéve primer homogenitása, ami lehetővé teszi, hogy a biológiai hatás szempontjából kulcsfontosságú koherencia sem csökken. Praktikus előny, hogy a széles kilépési kapu és divergencia miatt véletlenül sem juthat káros fényintenzitás a szem retinára. Indikációk vonatkozásában a Safe Laser 500 Infra egy forrásból származó homogén, de biztonságosan szétterülő nyalábjával, az 500 mW felszíni teljesítménye mellett, könnyen elérhetővé váltak olyan kritikus lokalizációk is, mint a calcaneus sarkantyú, obes lumbalis kisízületek, térdízület dorsalis tartománya, os ischii hamstring eredés, obturator externus bursa, interglutelais minor bursák, thrombophlebitis, mastoid sejtrendszer, melléküregek, melyek kezelése szokványos elrendezésű laser készülékekkel nehezebben volt megoldható és nem mindig volt kellően sikeres.”
Dr. Hegedűs György
Dr. Hegedűs György
orvos, táplálkozási szakértő, lézer hatás kutató:
Tovább olvasom
„20 éve foglalkozom az öngyógyítással, mint életmód és táplálkozás oldaláról, mind olyan segédeszközökkel, melyek az otthoni gyógyítást segítik. A célom, hogy a páciensek minden ismerettel illetve megfelelő eszközökkel rendelkezzenek saját maguk gyógyításához. 20 év tapasztalattal a hátam mögött mondhatom, hogy nem találkoztam még olyan berendezéssel, mely ennyire hatékony, egyszerűen kezelhető, széles körben használható, ismert mellékhatások nélkül. Főleg a mozgásszervi problémák területén (ízületi kopás, gyulladás, fájdalom, sportsérülés) használom a Safe Laser készüléket. Magam is igen szkeptikus voltam a hatékonyságát illetően, ezért igen sok tesztelést végeztem magamon, családomon illetve ismerősökön. Fél éves kutatás és tapasztalat gyűjtés után sikerült kialakítani egy jól működő protokollt a mozgásszervi prpblémák Safe Laserrel történő kezelésére. Azóta sok száz páciensnek tudtam segíteni és meggyőződtem a Safe Laser otthoni használatának eredményességéről és szükségességéről. A Safe Laser igazi sikere, hogy végre egy 50 évvel ezelőtt felfedezett gyógyító hatás (lágy lézer terápia) be tud kerülni a napi gyógyításba, ráadásul az otthonokba. Így a páciensek önállóan tehetnek az egészségükért, gyógyulásukért és nincsenek kiszolgáltatva a hazai egészségügy túlterheltségének, kapacitás-hiányának. Mostantól az egyik leghatékonyabb kezelő eszköz, a lézer, már a kezükben van. Igen hálás vagyok a Safe Laser technológia feltalálójának, Dr. Rózsa Károlynak (Magyar Tudományos Akadémia doktora), akivel több kutatásban, kísérletben tudtam részt venni, tanulni tőle a lézerfizikáról. Büszke vagyok arra, hogy egy új, magyar sikertalálmánnyal dolgozhatok és segíthetek egy olyan világszerte megoldatlan területen, mint a mozgásszervi fájdalom.”
Dr. Gáspár Lajos
Dr. Gáspár Lajos
az orvostudomány kandidátusa, egyetemi docens:
Tovább olvasom
„A Safe Laser család a kis teljesítményű lézerek alkalmazásának olyan új területét jelenti, melyben a gyógyító fényhatás bevonulhat a családok mindennapi eszköztárába. A sebek gyógyításának felgyorsításában, a fájdalmak csillapításában és a gyulladásos folyamatok kezelésében hatékony eszköz, melyet ma már nem csak az orvosok, hanem a megfelelően felkészült családtagok is használhatnak. Eljött az idő, amikor az orvos a gyógyító lézert a páciens kezébe adhatja.”
Prof. Dr. Sandra Sándor
Prof. Dr. Sandra Sándor
osztályvezető főorvos - Állami Egészségügyi Központ (Reumatológia és Fizioterápia):
Tovább olvasom
„Intézményünkben 4 éve használjuk a Safe Laser készülékeket és több ezer beteget gyógyítottunk már. A kezelések során jelentősen lerövidült a gyógyulási szakasz. Olyan krónikus panaszok is javultak, amelyeket eddig nem vagy csak nehezen tudtunk befolyásolni. Sok esetben a gyógyszeres kezelés mértéke lényegesen csökkenthetővé, akár elhagyhatóvá vált.”
Dr. Fülöp Györgyi
Dr. Fülöp Györgyi
adjunktus Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet:
Tovább olvasom
„Betegeim között nagy számban fordulnak elő fülzúgástól vagy halláscsökkenéstől szenvedő emberek, akiknél a lézer kezelések hatására nagyon meggyőző arányban áll be javulás vagy teljes gyógyulás. Ezen kívül ajánlani szoktam a Safe Lasert: rágóízületi panaszok, heveny és idült felső légúti betegségek esetén is, különös tekintettel az orrdugulással járó kórképekben…”
Hrabovszki Antalné Tündi
Hrabovszki Antalné Tündi
fizioterápiás szakasszisztens, Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely – Makó:
Tovább olvasom
„2014 óta használom a Safe Laser készüléket és több, mint 2300 kezelést végeztem vele. A Safe Laser használatát követően a páciensek 99%-ánál javulást tapasztaltam. 28 éves pályafutásom alatt összesen nem volt annyi sikerélményem a gyógyításban, mint az elmúlt években, amióta a Safe Laser-t használom.”
Dr. Szentirmai Olga
Dr. Szentirmai Olga
gyógyszerész, patika tulajdonos:
Tovább olvasom
„Gyógyszerészi pályafutásom alatt nem láttam még ilyen sokoldalúan használható, kis terjedelme miatt könnyen hordozható eszközt, mely kiegészítő terápiaként ilyen sok betegségre természetes megoldást nyújt gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.”
Dr. Lang Péter
Dr. Lang Péter
Ortopédsebész főorvos Budai Irgalmasrendi Kórház:
Tovább olvasom
“9 térdprotézis beültetésre váró betegből 3 halasztotta a műtétet a fájdalmak csökkenése miatt” „5 csípőprotézisre váró beteg közül mindegyik jobban volt a kezelések után”
Csíky Ferenc
Csíky Ferenc
rehabilitációs szakember, trigger-pont specialista, a TestStúdió szakmai vezetője:
Tovább olvasom
A trigger masszázs és az otthoni körülmények között is biztonságosan használható Safe Laser készülékek együttes alkalmazása új távlatokat nyitott a hozzám forduló páciensek kezelésében. A kombinált módszerrel gyorsabban csökkenthetők és szüntethetők meg a mozgásszervi fájdalmak, legyen szó baleseti sérülésekből származó, időskori, vagy éppen sportolók túlterheléséből eredő fájdalomról. Az általam kiképzett szakemberek és a szakmai irányításommal működő programok 1993 óta több tízezer esetben kezeltek sikeresen olyan pácienseket, akiknél a hagyományos módszerek nem érték el a kívánt eredményt. A tudományosan igazolt magyar fejlesztésű Safe Laser orvostechnológia kiemelkedően növelte és támogatta a kezelések hatékonyságát és kiemelt szerepet kapott a TestStúdió medical fitness programjaiban.
Dr. Ábrahám Lajos
Dr. Ábrahám Lajos
Sebész főorvos Szt. János Kórház:
Tovább olvasom
“31 éves nőbetegnél négy hónappal korábban petefészek cystát endoscopos úton távolítottak el. A bal hasfélen ejtett két kis metszés helyén – a műszerek bevezetésének megfelelően – képződött hegek érzékennyé, majd fájdalmassá váltak közvetlenül a műtét után. Nőgyógyászati, sebészeti vizsgálatok során rendelt lokális és szájon át szedhető fájdalomcsillapítók sem szüntették meg a panaszokat. (4 hónapon át!!!) Fizikális vizsgálattal a köldök és a bal csípőtövis vonala alatt volt két kb. 1,5 cm-es elsődlegesen gyógyult seb látható, melyek tapintásra kifejezetten nyomás érzékenyek bizonyultak. A hasban, illetve a hasfalban egyéb kóros elváltozás nem volt észlelhető. Hasi UH vizsgálat negatívnak bizonyult. Ekkor kezdtük alkalmazni a Safe Laser 500 Infra készüléket mindkét hegre 5-5 perces kezeléssel. Megdöbbentő volt, hogy azonnal csökkentek a fájdalmak. Még két ízben ismételve a terápiát hasonló kezelési idővel a beteg teljesen panaszmentessé vált egy héten belül!”
Dr. Ábrahám Lajos
Dr. Ábrahám Lajos
Sebész főorvos Szt. János Kórház:
Tovább olvasom
“Bordatöréseknél több esetben alkalmaztam a Safe Laser készüléket. 1-2 borda törése esetén a sérülés helyén kezeltem 5-7 percig a sérültet lehetőleg kétszer naponta. Két napi kezelés után a fájdalmak érezhető csökkenéséről számoltak be. Azon betegek, akik huzamosabb időt töltöttek valamilyen szövődmény – pl. tüdőgyulladás – vagy, egyidejű más sérülés miatt az osztályon további lézer kezelést kaptak hasonló időkkel. Négy-öt nap után a fájdalomcsillapítók igénye egyértelműen csökkent!”
Előző
Következő

Vásároljon Safe Laser készüléket most!

A Safe Laser készülékeket a Viva Natura webáruházában tudja megvásárolni.
A gombra kattintás után átirányítjuk Önt a webáruházba.

Safe Laser kezelési protokoll

A lágylézerek kezelési protokollját számos klinikai kutatás és több évtizedes orvosi gyakorlat alapján állították össze. Több mint 150 indikáció pontos kezelési módszerét ismerheti meg.

Kontraindikációk (Ellenjavallatok)

Safe Laser klinikai kutatások

A Safe Laser cégcsoportnak három fő tevékenysége van:

Munkánk során együtt dolgozunk az orvosi szakma kiemelkedő szakembereivel, egyetemekkel és kórházakkal.

Az orvosi visszajelzéseket, esettanulmányokat kielemezzük és ezek alapján tervezzük meg a klinikai kutatásainkat.

Folyamatban lévő kutatások:

660nm hullámhosszú, alacsony (50μW/cm2) teljesítménysűrűségű, szórt lézer hatásának vizsgálata a nem gyógyuló szaruhártya hámhiányok és fekélyek gyógyulására  – SLSZEM1702

Dr. Imre László egyetemi főorvos PhD, Semmelweis Egyetem, Szemészeti Klinika Mária u.39.

Fülzúgásos betegek lágylézer kezelésének klinikai vizsgálata

Dr. Oláh Csaba idegsebész, radiológus, neuroradiológus főorvos, Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet

Alacsony energiájú lézer hatása a fogszabályozásban

Dr. Frank Dorottya Ph.D. Egyetemi adjunktus, PTE Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Tudományos publikációk:

Az elmúlt 50 éveben több, mint 1000 klinikai kutatást folytattak a lágylézerek gyógyászati felhasználásával kapcsolatban.

Összegyűjtöttük az elfogadott indikációkhoz tartozó legfontosabb publikációkat, melyeket a gombra kattintva tud megnézni.

Állatgyógyászat:

A magyarországi állatgyógyászatban 2008 óta használják a Safe Laser készülékeket különböző kórképek gyógyítására. Emellett Ausztiában a Bécsi Állatorvosi Egyetemen is számos pozitív tapasztalat halmozódott fel.

Vásároljon Safe Laser készüléket most!

A Safe Laser készülékeket a Viva Natura webáruházában tudja megvásárolni.
A gombra kattintás után átirányítjuk Önt a webáruházba.